Bemutatkozás

HOGY INDULTUNK?

Putnoki Tibor, közösségünk alapítója 1994-ben sorsfordító halálközeli élményt élt át, amely 9 percig tartott. Ez a tapasztalat fordította őt az emberek, az emberi lét, a cselekvő szeretet felé, innen ered a Szeretet Fénye elnevezés is. 1995-ben létrehozta szervezetünk elődjét, kitartó munkánk eredményeként 2000-ben közhasznú besorolást nyertünk, nevünk így lett Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány. Kezdetben Magyarországon, az utóbbi években nemzetközi színtéren is elindítottuk tevékenységeinket.

putnoki-tibor-szeretet-fénye-alapítvány

MI A CÉLUNK?

Egy “félresiklott” élet tanulsága alapján szólni az embereknek, hogy “Ne így éljenek, ne így cselekedjenek!”. Életünkkel, tetteinkkel szeretnénk megmutatni, hogy lehet és érdemes szeretetben, boldogan élni, hogy a Szeretetnek igenis van létjogosultsága, hiszen a legnagyobb erő a létezésben. Rohanó világunk boldogságra, egészségre vágyó embere számára önsegítő és segítő módszereket nyújtunk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az elidegenedett, elmagányosodott hétköznapjainkban is van esély az érdek nélküli egymás felé fordulásra: összefogással, egységben létezni, cselekedni mindig könnyebb és egyúttal felemelőbb is.

ISMERD MEG ÖNMAGAD!

Delphoiban a híres felirat így szólt:

“Gnóthi szeauton – Ismerd meg önmagad! ” “Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad…” “ Változtass magadon, és változni fog a sorsod is! Fogadd el magad, és el tudod majd fogadni sorsodat is! ”

Közösségünk tagjai számára fontos az önismeret, hiszen az egymás felé fordulás, a szeretetben élés kulcsa szerintünk a helyes önismereten alapuló önszeretet. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki saját magához kerüljön közelebb, és saját, egyéni eszköztárát, válaszait tudja kialakítani: ehhez tudunk lehetőségeket biztosítani személyes és csoportos beszélgetések, előadások és egyéb önkéntes tevékenységek formájában.

Önkéntes segítőink: hétköznapi emberek, hétköznapi sorsokkal

szeretet-fénye-alapítvány

Nemzetközi közösségünk tagjai önkéntesek: hétköznapi életet élő emberek, hétköznapi családi és munkahelyi körülményekkel, kihívásokkal. Tiszteletben tartjuk egymás eltérő nyelvi, nemzeti, etnikai, vallási és kulturális hovatartozását, a világról alkotott képét, meggyőződését. Nem vagyunk tökéletesek, olykor csetlünk-botlunk, de mindenkor felállni és továbbmenni akarunk. A kapocs, ami összefűz bennünket az, hogy mindannyian hiszünk az Emberségben, a Szeretet erejében, és elfogadjuk annak jótékony, nevelő szerepét életünkben. Nem azt tartjuk fontosnak, hogy ki honnan, milyen háttérből és múlttal jön, hanem azt, hogy a jelenben mit szeretne megvalósítani, hova szeretne eljutni.

Ahogy Bródy János is nagyon találóan megfogalmazta:

Ingyenes segítségnyújtás – tényleg létezik?

szeretet-fénye-alapítvány

Igen!!! Az egészség és harmónia megőrzésére irányuló pozitív gondolkodási módszerekkel, beszélgetésekkel, egészségmegőrző tevékenységeinkkel felvállaltuk a hozzánk fordulók, segítségre szorulók ingyenes kezelését és támogatását – bizonyítva, hogy a mai világunkban is van esély az érdek nélküli egymás felé fordulásra. Önkénteseink évente több ezer embert részesítenek kezelésben szerte a világban!

Ha érdekel, hogy 2010 óta mennyi embert kezeltünk meg, kattints ide!

Úgy érkeztünk mindannyian, hogy nem volt szavunk, egyikünk sem kérte, mégis mind itt vagyunk,
Piciny magból kikeltünk, mint nyíló virág, ahány ember annyiféle csodálatos világ.
Kisgyermekként tükörbe nézve magunkra ismerünk, de gyakran felnőttként se tudjuk, mit miért teszünk,
Megpróbáljuk megérteni a természet szavát, de ahány ember annyiféle csodálatos világ.
Mindannyian vágyakozunk, hogy boldogok legyünk, de nem tudjuk, hogy honnan jöttünk, s hová érkezünk,
A lelkünk mélyén őrzi titkát a kék virág, ahány ember annyiféle csodálatos világ.
Ezen a földön mindannyian látogatók vagyunk, ha elmegyünk magunk után, ki tudja, mit hagyunk,
Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát, ahány ember annyiféle csodálatos világ.
Mindannyian mások vagyunk, bár egyben-másban hasonlítunk
Mindannyian mások vagyunk, jó, hogy van néhány közös dalunk!

Bródy János: Mindannyian mások vagyunk

Egészségmegőrzés – Próbáld ki kezeléseinket!

szeretet-fénye-alapítvány

Egyszerű és könnyen elsajátítható kezeléseink kellemes közérzetet, megnyugvást, testi, lelki ellazulást és feltöltődést eredményezhetnek.

Egészségkárosodás esetén is hatásosak lehetnek, gyakran tapasztalható javulás, teljes felépülés, de nem helyettesítik az orvosi ellátást, ezért fontosnak tartjuk az együttműködést az orvosokkal, egészségügyi intézményekkel.

Kezeléseinket ajánljuk mindazoknak, akik testi, lelki, szellemi felfrissülésre vágynak, egészségüket szeretnék helyreállítani, illetve megőrizni.

Halálközeli élményt átéltek csoporttalálkozója

szeretet-fénye-alapítvány

2016 őszén, az amerikai IANDS (Halálközeli Élményeket Kutató Nemzetközi Szövetség) szervezettel közösen, új csoporttal bővítettük közhasznú tevékenységeink sorát. A foglalkozás-sorozat célja, hogy a halálközeli és ehhez hasonló élményt átéltek számára – akik nem tudták ezt az eseményt teljes egészében feldolgozni, elhelyezni életükben, vagy egyszerűen a megtapasztalt élmények hatására segíteni szeretnének embertársaiknak – beszélgetési és megnyilvánulási lehetőséget biztosítson.

KULTÚRA ÁPOLÁSA

Művészeti foglalkozásainkkal, – énekkar, tánckör, kreatív kör, irodalmi és hagyományőrző tevékenységek – hazai és külföldi kulturális rendezvényeinkkel teret adunk közösségünk tagjainak, illetve a velünk szimpatizáló embereknek, csoportoknak, szervezeteknek arra, hogy felszínre hozhassák és megmutathassák a bennük szunnyadó tehetséget és értékeket. Feladatunknak tartjuk a saját nemzeti kultúránk és hagyományaink ápolását, továbbadását és örömmel fogadjuk más nemzetek kultúráját és hagyományait is. Szoros kapcsolatot ápolunk a Szeretet Fénye tagjai által létrehozott Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesülettel, amelynek dobcsapatja rendszeres fellépőnk és támogatónk.

egészségmegőrzés-szeretet-fénye-alapítvány

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Nonprofit alapítványként, ingyenesen végzett kezeléseink hátterének megteremtéséhez, fenntartásához, önismereti, kulturális és hagyományőrző tevékenységeink megvalósításához minden támogatást köszönettel fogadunk – legyen szó egyéni, céges adományról, illetve a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról!

Köszönjük, ha felajánlod részünkre személy jövedelemadód 1%-át! Neked csak pár perc, de nekünk sokat jelent!
Támogatási lehetőségek >>