Szeress, és élj lelkiismereted szerint!

Putnoki Tibor 1946-ban született Mándokon, Magyarországon. 1994-ben egy betegség kapcsán kórházba került, és ott egy 9 percig tartó halálközeli élményt élt át. Egy olyan megtapasztalást, amely nem csak az ő életét változtatta meg gyökeresen, de egy egész életre szóló küldetést is adott számára:

„Szólni kellene az embereknek, hogy ne így éljenek, ne így cselekedjenek!”

Hogy formába öntse szándékát, létrehozta a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítványt, amelynek nemcsak alapítója, hanem hétköznapi munkása is.

Tevékenységi és tapasztalati területei: tanatológia, tapasztalati filozófia, könyv- és dokumentum írás, Halálközeli élmény átélő, IANDS* előadó, egészségmegőrzés, önismeret és hagyományőrzés.

Tanítása középpontjában az Ember, az emberség áll.
Vallja, hogy a szeretet megélésének leghitelesebb módja a cselekvés, nem csak beszélni kell róla, hanem segíteni, és az odafordulást tettekbe átültetni.

*International Association For Near-Death Studies (Halálközeli élményekkel foglalkozó nemzetközi szervezet) rövidítése

Érdemes végignézni…

Putnoki Tibor előadásai

A kezdetek óta Tibor több ezer emberrel osztotta meg a halálközeli élmény során átélt tapasztalatait. Több mint 1000 előadást tartott szerte a világban: Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, a Vajdaságban, Ausztriában, Svájcban, Németországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Törökországban, Dél-Afrikában, az Amerikai Egyesült Államokban stb.

Mit mondanak az előadásokon résztvevők?

Nehéz szavakba önteni az érzéseimet. Potyogtak a könnyeim, meghatódtam, megnyugodtam, erőt kaptam, feladatot, felelősséget. Szeretnék jobban szeretni, jobb ember lenni.
Nagyon nagy élmény olyan emberekkel találkozni, akikből Fény árad. Andi éneke alatt úgy éreztem, hogy angyalok szórják a szeretet fényét a teremben. Tibor nagyszerű előadását megkoronázta az az őszinte, mélyen emberi vallomás, ami igazán hitelessé tette. Emberszeretete, Isten-elfogadása (hite, tudása), olyan példa előttünk, amit követnünk kell. Áldott volt ez a mai délután.
Meghatottságot, boldogságot éreztem, mert így számomra még biztosabbá vált, hogy létezik egy másik világ. Hála és köszönet ezért a Csodáért. Köszönöm.
Köszönöm, felejthetetlen élmény volt számomra. Óriási béke, nyugalomérzés és egy hatalmas szeretetbomba, amit kaptam. Hálás vagyok.
Fantasztikus, nem mindennapi történet. Hálásan köszönöm, hogy jelen lehettem és a régi élmények újraéledtek bennem. 37 éve én is átéltem ezt a CSODÁT.
Köszönjük Putnoki Tibornak, hogy törhetetlen kitartással teljesíti küldetését, kívánom igaz szívemből, hogy minél több embertársunk szemét, szívét sikerüljön földi létezésében felnyitnia.

Könyvajánló…

Szeretettel ajánljuk az alapítványunk kiadásában megjelent könyveket. További információt az alapitvany@live.com címen kérhet.

9 perc - Utam a fénybe

Meglepődnénk, ha pontosan tudnánk, hogy milyen sokan élnek át a világon halálközeli élményt. A legtöbb ember ugyan nem mer, vagy nem tud beszélni róla, mégis egyre több beszámoló, leírás, vagy éppen tudományos kutatás jelenik meg ebben a témakörben. Ez a könyv mégis különbözik az eddigiektől: Putnoki Tibor több mint húsz évvel ezelőtt élte át azt az élményt, amely nem csak az ő életét változtatta meg gyökeresen, de egész életére szóló küldetést is adott számára: „Szólni kellene az embereknek, hogy ne így éljenek, ne így cselekedjenek!” Azóta járja a cselekvő szeretet útját, és létrehozta az Alapítványunkat, amely a legegyszerűbbnek tűnő, mégis talán a legnehezebb feladatot tűzte zászlajára: saját példán keresztül megmutatni, hogy az ember a szeretetben élésre, a boldogságra lett teremtve, és képes is ennek megfelelően élni. Nem kell hozzá különleges tudás vagy képzettség: a Szeretet mindannyiunké, és minden élethelyzetben lehetőségünk van megélni azt – csak a mi döntésünkön múlik.

A könyv magyar-angol, angol-német és angol-spanyol kiadásban elérhető.

szeretet-fénye-alapítvány-putnoki-tibor

Dádó és a szürkeköpeny

Fantasztikus időutazás a jelenből a több ezer évvel ezelőtti Bükkbe. A szürkeköpeny segítségével testközelből figyelhetjük meg, hogyan élte az ősember és környezete a mindennapokat: vajon ki győzött a kardfogú tigris és a medve küzdelmében? Mi az a pirosvirág? Kik voltak az őskori titkok tudói?

9 éves kortól ajánljuk, de a felnőttek is megtalálhatják benne a titkokat!

„Most nem látnak minket. Környezetünk számára nem létezünk. Hallunk, látunk mindent, sőt, utazhatunk is e szürkeköpeny alatt úgy, hogy egy lépést sem kell tennünk. Megcsodálhatjuk közelről az ősembereket a Bükkben, részt vehetünk az életükben. De nem avatkozhatunk bele az eseményekbe, hiszen akkor megváltoztatnánk a történelmünket. Láthatsz, hallhatsz mindent, de senkinek, semminek sem segíthetsz. Így is szeretnéd?”

szeretet-fénye-alapítvány-putnoki-tibor

A tér-idő vándora (fantáziaregény)

„Mester tanítványára nézett, de ő nem szólt semmit. A csend elmélyült. Se madár, se rovar nem törte meg, mintha az egész világ Tanítvánnyal együtt várakozna.
– Ebben a könyvben egy történet lakozik – folytatta a mester. – Egy ember története, aki vállalva sorsát nyitottá vált arra, hogy eggyé váljon egy Lénnyel. Ez a kinyílás, mondhatni nyitódás, nem hétköznapi egyszerű esemény, hanem embert próbáló kínok és helyzetek sora. A folyamat neve, amelyben Ég és Föld összeér, és az ember megleli Önmagát: Nyitódás. Készülj fel egy különös utazásra. Akár álmodban, most is furcsa dolgokkal fogsz találkozni. Ne kérdőjelezd meg a hallottakat, hanem fogadd el, ami történt, és engedd, hogy hasson rád. Készen állsz rá, hogy új ajtó táruljon fel előtted?
– Igen.
– Figyelmeztetlek, ha belépsz, már semmi sem lesz olyan, mint ­régen. A világ, és benne a Te világod, mindörökre megváltozik. Átértékelődik minden. Akarod-e?”

szeretet-fénye-alapítvány-putnoki-tibor