Körélet Magyarországon

Halásztelek

Bemutatkozás

A körélet 2001. május 18-án Halásztelken indult – innen az “Emberhalász” elnevezés, jelenleg főleg Budapesten élő társak látogatják a foglalkozásokat. 

Kör találkozóinkon családias légkör alakult ki, voltak alkalmak, amikor együtt főztünk, mentünk kirándulni, együtt énekeltünk és verseket mondtunk, vagy Királdon önkéntes munkát végeztünk.

Az utóbbi években változó helyszíneken találkoztunk: valamelyik társunknál, legtöbbször Varró Judit otthonában, ahol időnként  irodalmi körként is működtünk, Judit átadta nekünk a szaktudását. Nyári időszakokban sokszor találkoztunk a Kós Károly téren és a Rózsák terén, voltunk a Normafánál, ahol picknikeztünk: szalonnát és zöldséget sütöttünk vagy túráztunk az erdőben. Egy ideig a Szinyei Merse Gimnázium egyik tantermében kaptunk helyet, ahol iskolapadban ülve beszéltük meg a tennivalókat.

Kör-élet Halásztelken Szeretet Fénye

Főleg önismereti témák mentén beszélgetünk, melyre a csoport tagjai szoktak felkészülni. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy aki szeretné társaival megosztani örömeit és nem utolsó sorban azokat az élményeit,  amelyek számára tanulságosak, értékesek, vagy  fájdalmat és szomorúságot okoztak, így egymás életéből és példáiból is tanulhatunk. 

Foglalkozásainkat az őszinteség, nyitottság és közvetlenség jellemzi. A Nemzetközi Kulturális Találkozókra évek óta versekkel és népdalokkal készülünk.

A nyugdíjasok a központban rendszeresen önkéntes recepciós-asszisztencia szolgálatot vállalnak lehetőségeik szerint. Akiknek masszázs vizsgájuk van alkalomszerűen a központban vagy egészségnapon vállalnak masszírozást.

Létszámunk jelenleg 5 és 10 fő között mozog. Örülnénk, ha fiatalabb érdeklődők is jelentkeznének, jönnének hozzánk.

 

Vidéki és külföldi elérhetőségeink

Kezelések helye és időpontjai 

Miért jó ide tartozni?

Azért szeretek ide járni, mert az első, ami eszembe jut az őszinteség jelző, és ez nekem nagyon fontos. Voltak vitáink, súrlódások is, de mindig, mindent nyíltan meg tudtunk beszélni. Örülök, ha találkozunk, készülök, várom. Kezdettől fogva ehhez a csoporthoz tartozom, nekem egyet jelent a Szeretet Fényével, a szeretettel, és azt a melengető jó érzést, amikor együtt vagyunk nem adnám semmiért. /Zsuzsi/

A Bőség utcában volt a Központ, és  én este jóízű nevetést hallottam egy ajtó mögül, bekopogtam és egy foglalkozáson találtam magam. Befogadtak, így szorgalmasan jártam az összejövetelekre, sok szép élményt kaptam a kirándulásokon, közös névnapi megemlékezéseken, közös főzéseken és karácsonyi ajándékozásokon. Legnagyobb ajándékot is tőlük kaptam, mert az ő biztatásukra kezdtem verseket mondani, ami élmény és sok örömet ad, azóta is. Hálásan köszönöm Juditkának, Etelkának és Zsuzsinak a biztatást. Egy idézettel köszönöm, ezt is tőlük kaptam 2007. Karácsonyán: “Szeretni és szeretve lenni olyan, mintha kétfelől sütne ránk a Nap.“  /Erzsike/

Azért szeretek a csoportba járni, mert barátságos és családias a légkör. A beszélgetések alkalmával a megértés és nyitottság a jellemző. Szükség esetén segítő odafordulást és szeretetet nyújt mindenki a másik felé. A körvezető egyengeti az útjaink, odafigyel ránk, életünkre, igény esetén egyéni beszélgetésre is van lehetőség.

Sokat találkoztunk, sokféle emberrel, a körülmények változtak, lehetne több kulturális program: színház látogatás, kirándulás és egy stabilabb helyszín a foglalkozásokra. /Mariann/

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Nonprofit alapítványként, ingyenesen végzett kezeléseink hátterének megteremtéséhez, fenntartásához, önismereti, kulturális és hagyományőrző tevékenységeink megvalósításához minden támogatást köszönettel fogadunk – legyen szó egyéni, céges adományról, illetve a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról!

Köszönjük, ha felajánlod részünkre személy jövedelemadód 1%-át! Neked csak pár perc, de nekünk sokat jelent!
Támogatási lehetőségek >>