Tánc

„A tánc ajtó, mivel lelkedbe engedsz.”

(ismeretlen szerző)

Az ember egyik legősibb megnyilvánulási és önkifejezési formája a tánc, s mint ilyen, eredendő szükséglete a mai kor emberének. Alapítványunkban működő tánccsoportjaink nemcsak lehetőséget kínálnak az önkifejezés e felszabadító módjának, de színes palettáját adják a különböző műfajoknak is.

A Budapesti Tánckörünk szabadon szárnyal a különböző stílusok között.  A néptáncok ősi lüktetésében, a klasszikus finom stílusok lírai érzelemvilágában, s a mai kor ritmusos-változatos formavilágában egyaránt otthonosan mozognak. A táncfoglalkozások a résztvevők számára felszabadító erővel hatnak és a szeretet közös megéléseiről szólnak. A kész produkciókban  az életről alkotott gondolatok, érzelmek jelennek meg.

A Kalocsai Néptánccsoportunk elementáris erejű, örömet sugárzó hagyományos néptáncokat táncol. Tiszta kézzel, tisztelettel nyúlnak az ősi formákhoz. A csoportot a tánc közösségépítő, felszabadító és összekötő ereje kovácsolta erőssé. Az elmúlt években számos koreográfiát sajátítottak el sikeresen, többek között kalocsai, rábaközi, mezőségi és szatmári táncokat.

A Mosonmagyaróvári Tánccsoport és Dobcsoportunk különlegessége a játékos kifejezésmód. Táncaik egyszerű és tiszta elemekből épülnek fel, mozgással, énekkel, ősi ritmusokkal mesélnek a szeretettől elszakadó, majd a szeretethez ismét utat kereső ember kapcsolatairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az örök időktől fogva zenélő és táncoló emberiség közös kulturális gyökereit  kutatva a természet hangjait, ritmusait, mozdulatait idézik meg és fogalmazzák át produkcióikban.

Ma 2020. 1. 26, ,
Vanda napja van.
Holnap Angelika napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55890