Tánc

„A tánc ajtó, mivel lelkedbe engedsz.”

(ismeretlen szerző)

Az ember egyik legősibb megnyilvánulási és önkifejezési formája a tánc, s mint ilyen, eredendő szükséglete a mai kor emberének. Alapítványunkban működő tánccsoportjaink nemcsak lehetőséget kínálnak az önkifejezés e felszabadító módjának, de színes palettáját adják a különböző műfajoknak is.

A Budapesti Tánckörünk szabadon szárnyal a különböző stílusok között.  A néptáncok ősi lüktetésében, a klasszikus finom stílusok lírai érzelemvilágában, s a mai kor ritmusos-változatos formavilágában egyaránt otthonosan mozognak. A táncfoglalkozások a résztvevők számára felszabadító erővel hatnak és a szeretet közös megéléseiről szólnak. A kész produkciókban  az életről alkotott gondolatok, érzelmek jelennek meg.

A Kalocsai Néptánccsoportunk elementáris erejű, örömet sugárzó hagyományos néptáncokat táncol. Tiszta kézzel, tisztelettel nyúlnak az ősi formákhoz. A csoportot a tánc közösségépítő, felszabadító és összekötő ereje kovácsolta erőssé. Az elmúlt években számos koreográfiát sajátítottak el sikeresen, többek között kalocsai, rábaközi, mezőségi és szatmári táncokat.

A Mosonmagyaróvári Tánccsoport és Dobcsoportunk különlegessége a játékos kifejezésmód. Táncaik egyszerű és tiszta elemekből épülnek fel, mozgással, énekkel, ősi ritmusokkal mesélnek a szeretettől elszakadó, majd a szeretethez ismét utat kereső ember kapcsolatairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az örök időktől fogva zenélő és táncoló emberiség közös kulturális gyökereit  kutatva a természet hangjait, ritmusait, mozdulatait idézik meg és fogalmazzák át produkcióikban.

Ma 2019. 10. 23, szerda,
Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 53674