Önismereti foglalkozás-sorozat

A felkészítés – csakúgy, mint a kezelés – lényegében egyidős az Alapítvánnyal, egy az Alapítvány fő tartópillérei közül. Az Alapítvány szellemi termékét képező Felkészítő anyagot másképpen a „szeretetben élés tanának” is hívjuk. A felkészítő tanfolyam egyfajta önismereti utazás, amelyen keresztül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, önmagunk megértéséhez, elgondolkodhatunk saját életünk eseményein, emberi kapcsolatainkon, azon, hogy mindezek mivé formáltak bennünket, milyen üzenetet hordoznak számunkra.

Kiscsoportos beszélgetés formájában olyan hétköznapi életünket is érintő témákat dolgozunk fel az arra nyitott érdeklődőkkel, mint pl. „Ki az ember? Mi az emberi élet célja, értelme? Miért fontosak az emberi kapcsolatok?” stb. Szó esik még többek között önfejlesztő technikákról, gondolataink teremtő erejéről, stb.

Mondanivalónk nem új, ugyanis hisszük, hogy mindenkiben ott van a szeretet, a boldogság, az ősi bölcsesség, a mindentudás képessége – mi az ehhez vezető úton tudunk segíteni.

A foglalkozás-sorozatunkon megismerheted a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány szellemiségét, világképét, emberközpontú gondolkodásmódját, tevékenységének célját és nem utolsó sorban közelebb kerülhetsz Önmagad, az Emberek és a Világunk működésének megértéséhez és elfogadásához, valamint megtalálhatod saját kulcsaidat a kiegyensúlyozottabb és boldogabb élethez.

Részletekről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetsz:

Budapesten, az Országos Központban

Havonta indítunk önismereti foglalkozás-sorozatot, mely összesen 5 alkalomból áll, alkalmanként  18.15-től kb. 21.30-ig történő elfoglaltságot jelent.

Amennyiben részt kívánsz venni, vagy kérdésed van, keresd meg telefonon az adott hónap foglalkozás-vezetőjét (az ő nevét, elérhetőségét a központi számon  (+36-20/319-5655) a recepcióstól megtudhatod.)

Vidéken

A felkészítésekkel kapcsolatosan keresd a hozzád legközelebb eső település körvezetőjét.

A hatékony közös önismereti munkához fontosnak tartjuk az alábbi irányelveket:

 • pontosan érkezzünk a tanfolyamra, ezzel megtiszteljük magunkat és a többieket,
 • egymás véleményét és személyét tartsuk tiszteletben,
 • ne adjunk tanácsot a másiknak,
 • lehetőleg ne ítélkezzünk, és ne minősítsünk,
 • egyszerre csak egy személy beszéljen, ne vágjunk egymás szavába,
 • szívünkből beszéljünk, osszuk meg saját tapasztalatainkat a többiekkel – csak annyit és olyan mélységben, amennyit jónak látunk, figyelembe véve az időkereteket,
 • figyelmesen hallgassuk meg a többieket és a felkészítőket,
 • tartsuk be a „csoporttitkot”, azaz a többiekről tudomásunkra jutott bizalmas információkat tartsuk magunknál,
 • ha bennünk, vagy bármely csoport-taggal kapcsolatban probléma merülne fel, osszuk meg a felkészítés vezetőivel, lehetőleg négy szem közt a szünetben,

a legfontosabb pedig, hogy hallgassunk saját lelkiismeretünkre.

Ma 2020. 1. 23, csütörtök,
Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
 • en
 • de
 • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55836