Önismeret

„„Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben.”

(Márai Sándor: Füves könyv)

Egy Ember életében többször felvetődnek olyan kérdések, mint „Ki vagyok én, és milyen vagyok? Honnan jövök és hová tartok? Miért születtem és miért pont oda, ahova? Mi az életem értelme, célja? Van-e Gondviselés, ha van, milyen?” stb. Egyenlőre még kevesen vannak – bár mégis egyre többen -, akik önmaguk számára olyan válaszokat keresnek, amelyek lelki békét eredményeznek, megszüntetik a feszítő hiányérzetet, és az abból eredő félelmeket, bizonytalanságot. Mai világunkban rengeteg önismereti út és iskola létezik, az Alapítvány útja egy a sok közül. Önismereti tanfolyamainkon lehetőséget teremtünk arra, hogy az Ember megtalálja saját válaszait, és ráleljen önmagában, és ezen keresztül másokban is a szeretet erejére. Tanfolyamainkon nem abszolút igazságot képviselünk, hanem az életről formált saját véleményünket, a hétköznapokban megszerzett tapasztalatokat osztjuk meg egymással. Azt szoktuk mondani, hogy „Nem halat adunk az eszkimónak, hanem megtanítjuk halászni.”

Ma 2020. 1. 23, csütörtök,
Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • de
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55835