Nemzetközi jelenlétünk, munkásságunk

Erdélyi táborozások

Az erdélyi táborozások révén Alapítványunk életével szervesen összeforrt a külkapcsolatok ápolása is. Az orotvai és görgényszentimrei táborozások kapcsán olyan emberi kapcsolatokkal gazdagodtunk, amelyek példát mutatnak arra, hogyan lehet és érdemes békében, egymást elfogadva és tisztelve élni mindennapjainkat – származástól és országhatároktól függetlenül. Felemelő érzés volt, amikor a görgényszentimrei magyar református tiszteletes és a román ortodox pópa több magyarországi rendezvényünkön a szeretetről és összetartozásról beszélt – kéz a kézben a színpadon, több száz ember előtt…

Egészségnapok, kulturális programok

Az elmúlt években egyre több határon túli településről kapunk meghívást egészségnapra, falunapra, városi rendezvényre, ahol igény szerint masszírozunk, kulturális műsorral kedveskedünk a helyieknek. Jártunk Orotván, Görgényszentimrén, Vajdaszentiványon, Farkaslakán, Gyergyócsomafalván, Bajmokon, Karván, stb.

2010 tavaszán kezelőink elkísérték Putnoki Tibort, az Alapítvány elindítóját a klinikai halálélményéről szóló előadássorozatára Walesbe és Dél-Angliába. Az előadások előtt és után nagyon sok embert masszíroztak meg.

Klinikai halálélmény előadás

Putnoki Tibor 1994 óta több ezer emberrel osztotta meg határon innen és túl a klinikai halálélmény közben átélt tapasztalatait. Több előadást tartott már Erdélyben, a szerbiai Bajmokon, 2009-ben és 2010-ben Walesben, 2010-ben pedig Dél-Afrikában vett részt egy-egy előadássorozaton.

Walesben élő társunk

A külkapcsolatok egy másik ágát képviseli Walesben élő angol társunk, Angela Youdale, aki az Alapítvánnyal történt találkozás előtt közel negyven évig világszerte felnőttképzési programokat vezetett. Amióta találkozott velünk, az év egy bizonyos részét velünk tölti, és a nyelvi akadályokat leküzdve segíti munkánkat: hol Magyarországon, hol a világ más tájain.

2010-es évben megalakultak az Alapítvány első nemzetközi körei:

2010 márciusában alakult körünk Dél-Afrikában, Port Elisabeth-ben.

2010 májusában alakult körünk Walesben, Carmel-ben.

Kapcsolat más szervezetekkel

Alapítványunk legfontosabb célja a minden emberben benne rejlő szeretet erejének felszabadítása. Mivel működésünk nyitott, és érinti az egészségmegőrzés, a kultúra és a hagyományőrzés területeit, ezért rendszeres kapcsolatot tartunk fenn hasonló célokat kitűző civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal, szociális otthonokkal, illetve egyházakkal. Számos önkormányzattal és iskolával is együttműködünk (egészségnap, heti/napi rendszerességgel tartott masszázs, kulturális műsorok, foglalkozások). Mindezen tevékenységeket Alapítványunk anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzi. Önkénteseink ingyen, sőt saját költségükön utazva vállalják karitatív jellegű munkájukat. A hozzánk járó emberek és az őket masszírozók, valamint kulturális eseményen „szórakoztatók” között számos barátság alakult ki – ez is mutatja, hogy a mai világunkban is van esély, és tapasztalataink szerint óriási igény az önzetlen segítésre és az egymás felé fordulásra.

Ma 2020. 1. 23, csütörtök,
Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • de
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55836