Önismereti táborok

Alapítványunk a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet nyári táborok lebonyolítására. Az első nyarakat Erdélyben, Orotván töltöttük. A kis magyarlakta település messze a város zajától, hegyek által körbeölelt völgyben helyezkedik el. Egy gyógynövények gyűjtésével foglalkozó család csodálatos földjén táboroztunk évekig. Szállás sátrakban, főtt étel bográcsból, tisztálkodás patakban… A nomád körülmények, a feszes tábori program és az otthoni megszokott életből történő kiszakadás mindenkinél komoly önismereti folyamatokat indított el. Ezeknek a táboroknak ugyanis mindig kettős célja volt: egyrészről önfejlesztés és a csapatszellem erősítése, másrészről segítségnyújtás a helyieknek kultúrájuk és hagyományaik megőrzéséhez. A kirándulások és játékos feladatok után minden este a falu lakóival közös tábortűz mellett énekeltünk és szavaltunk – egymásnak.

A következő állomás Görgényszentimre volt, ahol a helyi magyar református parókia kertjében táboroztunk. A cél és a forma hasonló volt, mint korábban, de itt már a kulturális kapcsolatok építésén túl megjelent a masszázs közösségteremtő szerepe is: románok és magyarok együtt jöttek hozzánk masszírozásra vagy csak egy jó szóra. A magyar református közösségen kívül a román ortodox hívekkel is nagyon bensőséges viszonyt sikerült kialakítanunk.

Az elmúlt években Magyarországon kerestünk lehetőséget a táborozásokra, így találtunk 2002-ben Királdra, ami az Alapítvány szabadidős központja lett. Itt minden nyáron több tábort tartunk. Nyár elején egy ún. pihenőtáborral kezdünk, amely a feltöltődést, rekreációt szolgálja. Ezután három turnusban következnek a normál – az erdélyihez hasonló – táborok, majd a kulturális tábor, végül a sort a gyerektábor és a gyerek dobostábor zárja. Táboraink évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Ma 2020. 1. 23, csütörtök,
Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • de
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55838