Önismereti táborok

Alapítványunk a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet nyári táborok lebonyolítására. Az első nyarakat Erdélyben, Orotván töltöttük. A kis magyarlakta település messze a város zajától, hegyek által körbeölelt völgyben helyezkedik el. Egy gyógynövények gyűjtésével foglalkozó család csodálatos földjén táboroztunk évekig. Szállás sátrakban, főtt étel bográcsból, tisztálkodás patakban… A nomád körülmények, a feszes tábori program és az otthoni megszokott életből történő kiszakadás mindenkinél komoly önismereti folyamatokat indított el. Ezeknek a táboroknak ugyanis mindig kettős célja volt: egyrészről önfejlesztés és a csapatszellem erősítése, másrészről segítségnyújtás a helyieknek kultúrájuk és hagyományaik megőrzéséhez. A kirándulások és játékos feladatok után minden este a falu lakóival közös tábortűz mellett énekeltünk és szavaltunk – egymásnak.

A következő állomás Görgényszentimre volt, ahol a helyi magyar református parókia kertjében táboroztunk. A cél és a forma hasonló volt, mint korábban, de itt már a kulturális kapcsolatok építésén túl megjelent a masszázs közösségteremtő szerepe is: románok és magyarok együtt jöttek hozzánk masszírozásra vagy csak egy jó szóra. A magyar református közösségen kívül a román ortodox hívekkel is nagyon bensőséges viszonyt sikerült kialakítanunk.

Az elmúlt években Magyarországon kerestünk lehetőséget a táborozásokra, így találtunk 2002-ben Királdra, ami az Alapítvány szabadidős központja lett. Itt minden nyáron több tábort tartunk. Nyár elején egy ún. pihenőtáborral kezdünk, amely a feltöltődést, rekreációt szolgálja. Ezután három turnusban következnek a normál – az erdélyihez hasonló – táborok, majd a kulturális tábor, végül a sort a gyerektábor és a gyerek dobostábor zárja. Táboraink évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Ma 2019. 9. 15, ,
Enikő napja van.
Holnap Edit napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • de
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 52916