Köreink

A közösségnek megtartó, éltető ereje van. Helyi csoportjaink ún. köröket alkotnak. Az elnevezést Arany János: Családi kör című verse ihlette. A körökben folyó beszélgetések nemcsak a családi légkört erősítik, hanem egyben gondolatébresztők is. Segítséget nyújthatnak abban, hogy ráleljünk boldogságunk, belső békénk, harmóniánk forrására, azaz Önmagunkra, önmagunk szeretetére. Aki erre rá tud hangolódni, a szeretet kimeríthetetlen forrására lel, amit tovább is tud adni másoknak.

KÖZPONTI KÖR

A budapesti Központi kör az Alapítvány fővárosba költözésével alakult meg. Induláskor szinte ezek a körfoglalkozások jelentették az egyedüli lehetőséget az együttlétre, beszélgetésekre, hiszen akkor még nem volt olyan sokféle program a központban, mint ma. Ennek a körnek nincsenek állandó tagjai, bár vannak néhányan, akik rendszeresen látogatják a csütörtöki foglalkozásokat. Az egyik legfontosabb jelenlegi feladata, hogy az érdeklődőknek segítséget nyújtson az Alapítvány megismerésében. Ennek érdekében minden hónap utolsó csütörtökén nyílt körfoglalkozást tartunk, amelyre várunk mindenkit, aki szeretne minket jobban megismerni. Itt nem csak „hivatalos” tájékoztatást kaphatnak működésünkről, hanem személyes élményeket hallhatnak többektől, akik elmondják, mit jelent nekik az Alapítvány, hogyan változott az életük, mióta közénk jöttek.

A többi csütörtökön csoportvezetők segítségével beszélgetünk különböző témákról, ezeken keresztül képet kaphatunk arról, hol tartunk saját életünkben. Mivel ezek a beszélgetések általában kis létszámú csoportban, családiasan zajlanak, lehetőség van őszintén megnyílni, beszélni a társak előtt nehézségeinkről, örömeinkről. Ez az oka annak, hogy ezekre az alkalmakra olyan társainkat várjuk, akik már az Alapítvány tagjai.

Körtalálkozók

Időpont:   minden második szerda 18:30-21:30-ig

A nyitott foglalkozásokról az Aktualitások alatt értesülhetnek az érdeklődök.

Helyszín: Országos Központ, 1077 Budapest, Baross tér 18. I/7.

Kapcsolattartó körvezető: Nógrádi Ági

Elérhetősége: +36 20 319 5626, ronagi@gmail.com

EMBERHALÁSZ KÖR

Az Emberhalász kör 2001. május 18-án, Budapesten az Alapítvány központjában alakult, részben az ezt megelőző 3 évig működő halásztelki kör tagjaiból (innen ered a nevünk), részben új érdeklődők csatlakozásával. A kör tagjai közül többen az Alapítványon belül más területeken is tevékenykednek, mint pl. Egészségcsoport és Életiskola.

A kör megalakulásakor célul tűztük ki a környezetünkben élő depresszióban szenvedők segítését, mellyel kapcsolatos tapasztalatainkat megosztjuk körön belül, segítve egymást. A körtalálkozókat hetente egyszer az Alapítvány központjában tartjuk, melyekre az őszinte és családias légkör jellemző.

Az önismereti és önfejlesztési technikák alkalmazása és gyakorlása mellet fontosnak tartjuk a magyar kultúra és hagyomány ápolását is, amit évente az Országos Találkozónkon mutatunk meg versmondás, ének, tánc kategóriákban.

Együttlétünk célja a szeretetben való fejlődés, ebben segít az evangéliumok olvasása, megbeszélése, életünkbe való beépítése, amit egy csend meditáció „Csendülés” követ. Ugyanakkor ez együttlétek alkalmával lehetőség nyílik egymással örömünket és bánatunkat megosztani, értékeinket erősíteni versekkel énekkel zenehallgatással, önismereti játékokkal, időnként kirándulni is szoktunk.

Körtalálkozók

Időpont: minden hétfőn 18:30-21:30-ig

Helyszín: Országos Központ, 1077 Budapest, Baross tér 18. I/7.

Kapcsolattartó körvezető: Pócsné Balázs Etelka

Elérhetősége: +36 20 319 56 74, etel2@citromail.hu

Ma 2020. 1. 23, csütörtök,
Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Pillanatképek
„Millió csillag ragyog fent az égen Gyémántként szikráznak az éj sötétkékjében. De egyik fénye sem csillog olyan szépen. Mint a szeretet fénye az ember szívében.”
  • en
  • de
  • hu
Archívum
Látogatottság:
Mai napig: 55836